Denne nettsiden benytter informasjonskapsler (cookies). Informasjonen deles ikke med andre parter. Ved å godta gir du samtykke til dette.
Alternativt må du deaktivere dette på din enhet. Les mer

Jeg godtar
Arendalsuka 2023 med fokus på byutvikling

Arendalsuka 2023 med fokus på byutvikling


Sandefjord Byen Vår representert ved daglig leder og styreleder har denne uken deltatt på Arendalsuka, en årlig nasjonal arena hvor aktører innenfor politikk, samfunns- og næringsliv møter hverandre for debatt og utforming av politikk for nåtid og fremtid, og hele uken myldrer det av folk i byen.


Aksjon bypolitikk

For første gang hadde vår paraplyorganisasjon Norsk Sentrumsutvikling et eget offisielt arrangement under Arendalsuka, hvor byutvikling var tema, og hvor vi fikk presentert interessante og ambisiøse partiprogrammer fra ulike partier i 6 deltakende byer; Bodø, Fredrikstad, Stavanger, Kristiansand, Mandal og Porsgrunn.

Et attraktivt og levende bysentrum spiller en viktig rolle i alle kommuner for å nå målsettingen om en bærekraftig utvikling, verdiskapning, tilhørighet og bolyst. 

Utviklingen av bysentrum er i stor grad politisk styrt. Gjennom politiske vedtak legges rammene for utviklingen, og gjennom politiske satsningsområder løftes mulighetene fram til realisering.

Norsk Sentrumsutvikling har derfor nå frem mot høstens kommune- og fylkestingsvalg gjennomført AKSJON BYPOLITIKK for sine medlemmer, hvor ønsket var å gi heder og oppmerksomhet til det partiet i byen som på best måte prioriterer satsningsområder og-saker som vil gi en styrket utvikling av eget bysentrum. 

Vinneren denne gang ble det politiske partiet Høyre i Stavanger som gikk av med seieren for beste bypolitikk i sitt partiprogram foran høstens kommune- og fylkestingsvalg. Vi gratulerer!

Menneske mot maskin?

Et annet spennende og viktig foredrag vi tok med oss var; Menneske mot maskin? Vil kunstig intelligens KI føre til butikkdød eller redde arbeidsplasser?  

Er KI en trussel eller kan dette være starten på en ny måte å handle på, med nye arbeidsplasser og nye butikker?

Varehandelen står overfor kjempeendringer. Mer og mer selvbetjening i butikkene og økt netthandel gjør at handelsnæringene møter store utfordringer, men her er det også enorme muligheter for innovasjon og utvikling.  Her fikk vi høre flere aktører representert ved daglig leder og tillitsvalgte i Coop Norge, Christiania Belysning og Vinmonopolet som både prøver ut, og må håndtere hvordan KI nå kommer inn i varehandelen.  Arrangementet var i regi av HK Norge, Virke og et viktig tema for vår organisasjon. 

 

Takk til Norsk Sentrumsutvikling for et godt og hyggelig opplegg for sine medlemmer under Arendalsuka. 

 

Foto: Arendalsuka

 

Nyheter